roterende banner

vrijdag 3 november 2017

Oosten-Toren 1 – ENPS 1

Vorig jaar hadden we nog een soort van tactische opstelling. De ENPS’ers met de hoogste ratings op de zwarte borden. We haalden 0 uit 4
Competitie 2016-17

Dit jaar geen tactische ingrepen. Verrassing misschien de plek van invaller Jan Velde.
Ik heb Jan op bord 4 gezet, gewoon omdat ie met zwart vaak erg goed speelt, zeker tegen behoorlijke tegenstanders.
Jildo (7) was als eerste klaar, hij voelt zich momenteel niet geweldig in vorm. Dan is het verstandig om af en toe even gewoon een halfje mee te pikken. Zeker als het ENPS team een beetje draait, kan dat geen kwaad.
Mark op 8, begon dacht ik prima. Ik had het idee dat de stelling van de tegenstander ieder moment kon instorten. Maar dat gebeurde niet. Mark kwam met de rug tegen de muur te staan. Wellicht dat de bevrijdende zetten te vroeg waren, want uit eindelijk kon de tegenstander toch doorbreken.
0,5 – 1,5
Aran (1) is momenteel in geweldige vorm, helemaal met wit. Volgende ronde hebben we wit aan bord 2! Hij wint echt alles momenteel. Dit keer echter leek het een beetje link. Paard midden in de stelling, dat heb je toch liever niet. De klus werd echter geklaard en plotseling….. stonden de stukken weer in de beginstand. Aran had gewonnen.
1,5 – 1,5
Inmiddels waren er ook wat supporters! Niek, Bert en Bas. Leuk dat jullie er waren!

Jan viel, zoals verteld in op bord 4, zijn tegenstander probeerde via g4, Jan’s Siciliaanse stelling aan te pakken. Dat werd ook gelijk zijn laatste gevaarlijk lijkende zet. Via thematisch spel werd de Oosten Toren speler daarna volledig opgerold. Denk dat dit wel een van onze lekkerste partijtjes was deze avond. Hoop dan Jan hem wil publiceren!
2,5 – 1,5
Steve (5) had een voordeeltje, wat meer ruimte voor de paarden, tegenstander een geïsoleerde pion. Het ging uiteindelijk best wel gemakkelijk hier….
3,5-1,5
Peter H (3) had de betere stelling leek het (tegenstander een slechte loper) maar het duurde toch wel een hele tijd eer hij zich kon bevrijden. Na dameruil, ging het erg eenvoudig richting punt.
4,5-1,5
Peter N (6) speelde tegen een van mijn Oosten Toren makkers, Hank Hoving. Het ging lang gelijk op maar ik vond wel dat Peter heel netjes speelde. Op een gegeven moment was er een fijne pionwinst (wegens dreiging mat achter de paaltjes). Het eindspel stond dik gewonnen
maar stokte het toch een beetje. Gelukkig kwam het punt niet meer in gevaar
5,5-1,5
Onze nieuwe aanwinst (voor ENPS dan, bij Grasmat kenden ze hem al) Francisco (2) was de laatste. Hij speelde tegen een andere Oosten-Toren makker van mij Theo Gosman. Na de opening offerde Theo een pion voor wat dreigingen via de e-lijn. Onze man had het daar niet gemakkelijk mee maar wist heel netjes af te wikkelen naar een gelijkstaand eindspel. Maar in dat eindspel verloor Theo een te ver vooruit geschoven pion. En daarmee de partij!
6,5 – 1,5 dus


De uitslagvan dit seizoen

Ronald

Geen opmerkingen:

Een reactie posten