roterende banner

zaterdag 24 juni 2017

Het laatste avondmaal

UPDATE: Steve stuurde de uitslagen/stand:


Het laatste avondmaal van het seizoen 2016/17 nuttigde ENPS in de tuin van het huis van God. Bert kocht en regelde het hele buffet, bepaald geen kleine inspanning. Klik op de foto en bekijk alle details. Het lijkt Indonesisch, sommigen dachten dat het Surinaams was, maar volgens Bert was het Indisch. Hoe dan ook, het was weergaloos lekker. Bert, we kunnen je niet genoeg bedanken!
Tot negen uur bleven we in de tuin, ja die van Het Huis Van, en de gezelligheid bereikte snel en langdurig het maximum. Totdat voorzitter Rimme het woord nam. Hij startte een vlammend verhaal, het leek eerst serieus, maar na een tijdje veranderde het in een satirische schets over het voorzitterschap. En dat bleek weer een inleiding tot een verdrietige mededeling: Rimme gaat ons weer verlaten, hij en zijn gezin re-remigreren naar Spanje en dus stopt hij als voorzitter. Hij had diep nagedacht over zijn opvolging. Middels een ludieke actie (loting!) werd de voorzittershamer doorgegeven aan.....
... Kjell Bottema!! De zoon van Tom was een beetje beduusd toen hij het lootje trok met de afbeelding van Magnus Carlsen, waarmee hij (hij is nog niet eens lid) komend jaar voorzitter van ENPS is. Alle aanwezigen spraken groot vertrouwen uit in de jonge student Noors & Scandinavische taal en letterkunde, die we allemaal komend jaar nog maar wat beter moeten gaan leren kennen.
Toen gingen we Hand&Mind spelen. Het werd perfect (ongelogen!) georganiseerd door Steve. Het logo van deze spelvorm staat hieronder.
(Klik op het plaatje om de oorsprong te zien.)
Er werd keihard gestreden door 8 koppels. Steve werkt de uitslagen nog uit zodat we de precieze ranglijst nog kunnen bestuderen, maar ik verklap alvast de winnaars van de avond: Ron Heeneman en Daan Poldermans.

Tot slot nog een detail van die mooie tuinfoto. Het lijkt wel de setting van Het Laatste Avondmaal van Da Vinci. Ik laat het aan de lezer zelf over om te bepalen wie De Messias is, en wie Petrus, Judas, Johannes en wie Don Corleone. En hoe heilig of ze allemaal wel of niet zijn.
Niek

10 opmerkingen:

  1. Een kleine correctie op het verhaal van Niek is wel op z,n plaats .De persoon ,die het kocht en regelde is INDISCH.De kleedjes zijn INDONESISCH De sambal is SURINAAMS .De Pizza is ITALIAANS.Het echte eten is INDIAAS van India.En de eters zijn zich schakers noemende.NEDERLANDSE psychopaten.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Maar mijn motto is ,liever een club vol psychopaten,dan een club vol psychiaters want dat zijn de ECHTE psychopaten !

    BeantwoordenVerwijderen
  3. we kregen ook nog een mail van Adrienne. zij nodigt de ENPS'ers van harte uit om vandaag een kijkje te komen nemen bij de afsluiting van van het Grasmat. muziek, eten en een hele hoop gezelligheid. tis maar even dat jullie het weten, Adrienne nog dank voor je uitnodiging.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Heb Adrienne een bloemstukje gegeven ook maar namens ENPS,was gezellig daar +50 mensen,wie ik daar allemaal zag? Duck,Aran met zijn zoon Oscar,Jeannot met Wilfred maar dat zijn natuurlijk ook Grasmatters en tot mijn verbazing Roel Dormits heb hem de groeten van het ENPS-bestuur overgebracht....

      Verwijderen
  4. Indo, Indonesisch, Indiër, Indiaans, tis toch allemaal hetzelfde? Wel goed geregeld Bert! Dat regelen zit wel in je genen, dat kunnen ze wel, die Indiërs.....

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ziet er heel lekker er gezellig uit!
    Leuk dat je deze kant weer op komt Rimme! Dezelfde regio neem ik aan?

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Dan kom ik gauw weer eens langs! Laat maar weten als jullie er zitten.

    BeantwoordenVerwijderen